Vanliga mattrengöringstekniker 

olika mattrengöringstekniker

När det gäller mattrengöring och mattrengöringstekniker bör du noga överväga de olika tillgängliga metoderna och välja vad som är rätt för ditt hem.

Betänk dessa vanliga mattrengöringstekniker som kan användas av mattrengöringsföretag

Medan du kan göra din del med snabb fläckbehandling och regelbunden dammsugning, är en så kallad djuprengöringsbehandling en bra idé för att hålla dina golvytor fräscha och se ut som nya.

Varmt vatten – ångrengöring

Denna metod kallas kanske oftare ångrengöring. En maskin sprutar en het tvättmedelslösning på ytan och dammsuger den omedelbart. Ett professionellt städföretag i Trelleborg kommer att vara mycket försiktigt med hur mycket vatten som appliceras. Om för mycket används kan den underliggande stoppningen blötläggas. Detta kan orsaka fukt och mögelproblem. Om för mycket tvättmedel appliceras, eller om det inte tas bort tillräckligt, kan det faktiskt lättare attrahera ny smuts.

Den här metoden tar längre tid på sig att torka än andra metoder. Husägare kan påskynda processen genom att öppna fönster, använda fläktar eller slå på luftkonditioneringen för dessa rum.

Torr- eller skumavlägsnande

Metoden för torr extraktion använder ett rengöringsmedel i pulverform. Det borstas in i materialet med speciella maskiner som rör om det i fibrerna. Smuts och damm i tyget binder till de torra kemikalierna, som sedan kan avlägsnas genom dammsugning. Många gånger används en speciell spray för att förbehandla fläckar innan du applicerar torra kemikalier. Det är viktigt att allt pulver sugs upp så att det inte dyker upp på skor och kläder senare. Detta är en populär metod eftersom det inte finns någon torktid.

Skumutvinning liknar användning med varmt vatten. En luftkompressor skapar ett torrt skum som sedan appliceras på tyget. En roterande, cylindrisk borste kammar skummet genom fibrerna. När smuts och damm har bundits till skummet sugs det ut medan det fortfarande är vått. Det är viktigt att dammsuga ytan noggrant före och efter att dessa mattrengöringstekniker används för att säkerställa att mesta möjliga smuts avlägsnas. Detta är en annan metod som kan ta längre tid att torka.

Rotering med särskilt schampo

Med denna metod trycks ett rengöringsmedel in i fibrerna av en maskin med roterande borstar. Lösningen blir sedan ett smutsfyllt skum som avlägsnas genom våtdammsugning. Många mattillverkare avråder från denna metod på grund av den potentiella skada borstarna kan ha på fibrerna. Eftersom detta är en annan metod som involverar väta kan torktiden vara betydande. Om ytan blir för våt eller tar för lång tid att torka kan det orsaka krympning och lukt.

Absorberande dyna

Den absorberande dynan använder en lösning som sprutas på ytan. Det ger tid för kemikalierna att arbeta sig in i fibrerna och faktiskt flytta smuts upp till ytan. Kemikalierna avlägsnas sedan av en maskin med en stor, absorberande, roterande dyna. Maskinen liknar en kommersiell golvrengöringsmaskin. Endast erfarna proffs bör använda denna metod. Om det görs felaktigt kan mattan bli förstörd.

En mattrengöring kan erbjuda en eller flera metoder. De har alla använts i många år, så var och en har sina fördelar och nackdelar. Om det görs ordentligt kommer någon av dessa tekniker att göra ett bra jobb på de flesta ytor. Prata med flera olika företag om de metoder de använder och vilken metod som är bäst för dina behov.